HTML

Mikor a "Mac nekem" blogot létrehoztam az a cél vezérelt, hogy valahogyan én is csatlakozhassam a Mac userek táborához. Sajnos az anyagi lehetőségeim jelentősen korlátozottak így utolsó esélyként benneteket hívlak segítségül. Minden megoldás érdekel.

Project állása: 0,0 %

Ha gondolod PayPal-on keresztül is segíthetsz bármekkora összeggel. Klikkelj a "Donate" gombra.

KONTAKT

macnekem kukac gmail pont com

KOMMENTEK

"Mac nekem" ikon

2008.08.28. 16:10 Mac nekem

Boldogság... :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

iPhone 3G a kezemben

2008.08.28. 15:20 Mac nekem

Ha őszinte akarok lenni azt kell mondanom, hogy 22-én (hazai forgalmazásának kezdetén) vettem a kezembe először az Apple telefonját és azóta használom folyamatosan. Ahogyan ez lenni szokott már az elején megszülettek az első benyomások, de úgy gondoltam adok neki pár napot mielőtt leírom a gondolataim.

Aki olvassa a blogot vagy veszi a fáradtságot és visszaolvassa az eddig írtakat az tudja, hogy az Apple termékekkel kapcsolatban szikrányi gyakorlati tapasztalatom nincsen. Így bátran állíthatom azt, hogy a gondolataim teljesen függetlenek (az objektív kifejezés azért erős lenne) a világ legjobb mobil kommunikációs eszközével kapcsolatban.

Merthogy ez az. Némi aggodalommal vettem a kezembe, hiszen megrögzött Nokia júzer lévén nem voltam benne biztos, hogy a használatba vétel és a kezelés zökkenőmentes lesz. Azóta viszont útólért és lehengerelt a varázslat, ez az igazi! De tényleg. Kicsit nehéz összeszedni, hogy mit is írjak róla. Kezembe illő, átgondoltan megtervezett, brutálisan gyors. Minden amire eddig hosszú másodperceket kellett várni (kontaktokban lapozás, scrollozás, képek és videók megnyitása, stb.) az iPhone-al villanás. Kibaszott gyors, szó szerint. Szeretem ha valami hatékony és bíztam benne, hogy nem fogok csalódni. Így is történt.

Tulajdonképpen innentől kezdve képtelen vagyok megérteni a többi hasonló kategóriájú eszköz gyártóját. Vajon keresik a megoldást, próbálnak lépést tartani? Nagyon nem veszem észre. A Nokia telefonjaim elég sűrűn cserélődtek igyekeztem mindig a csúcsmodellt használni. Természetesen csak azokat amelyek ki tudták szolgálni az igényeimet. Nos az iPhone négyzetre emeli a teljesítményt, sebességet és hatékonyságot ezeken a területeken. Most eléggé általánosságban írok, de a részletek kiemelését későbbre tartogatom. Annyi mindenről tudnék írni amely fontos és jó, hogy órákon keresztül sorolnám. Erre most sajnos nincs időm.

Konklúzió: beleszerettem, nem kell más! (Már csak egy iMac vagy MacBook és beköszönt a kánaán...)

Szólj hozzá!

Olimpia 2008

2008.08.25. 11:28 Mac nekem

Véget értek a 29. olimpiai játékok Pekingben. Gratulálok az összes magyar résztvevőnek a teljesítményéért és az elért eredményéért. (Nem kívánok csatlakozni a "nagy szakértelemmel" bíró fikázók táborához. A szájtépők fele ilyen teljesítményre sem lennének képesek.) Csupán annyit üzennék a mi olimpikonjainknak, hogy aki elérte a célját és elégedett az eredménnyel az tartson ki, készüljön sokat és védje meg a diadalát négy év múlva is. Akinek nem sikerült úgy ahogyan várta semmiképp ne adja fel. Adjon a kudarc új erőt a bizonyításhoz!

Magam részéről köszönöm az elmúlt hetek izgalommal és szurkolással töltött csodálatos pillanatait, amely nélkületek nem létezne.

Aranyérmeseink:
Kenu egyes, 1000 méter: Vajda Attila Sándor. Férfi vízilabda válogatott: Hosnyánszky Norbert, Szécsi Zoltán, Biros Péter, Gergely István, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Madaras Norbert, Varga Dániel, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Varga Dénes, Kis Gábor, Varga Tamás. Női kajak kettes, 500 méter: Kovács Katalin, Janics Natasa.

Ezüstérmeseink:
Női kajak négyes, 500 méter: Kovács Katalin, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Janics Natasa. Úszás 400 méter vegyes, 200 méter vegyes, 200 méter pillangó: Cseh László. Kötött fogású bírkózás, 84 kg: Fodor Zoltán.

Bronzérmeseink:
Kenu kettes, 1000 méter: Kozmann György, Kiss Tamás. Egyéni párbajtőr: Mincza-Nébald Ildikó.

Negyedik helyezettjeink:
Női kézilabda: Szamoránsky Piroska, Kovacsicz Mónika, Herr Orsolya, Tomori Zsuzsanna, Tóth Tí­mea, Hornyák Ágnes, Szűcs Gabriella, Vérten Orsolya, Pigniczki Krisztina, Ferling Bernadett, Borbás Rita, Görbicz Anita, Bódi Bernadett, Pálinger Katalin. Női tőr csapat: Varga Gabriella, Ujlaky Virginie, Mohamed Aida, Knapek Edina. Férfi kajak kettes, 500 méter: Kucsera Gábor, Kammerer Zoltán. Női kajak egyes, 500 méter: Kovács Katalin. Egyéni párbajtőr: Boczkó Gábor. Női vízilabda: Drávucz Rita, Stieber Mercedes, Zantleitner Krisztina, Takács Orsolya, Sós Ildikó, Horváth Patrícia, Pelle Anikó, Györe Anett, Primász Ágnes, Brávik Fruzsina, Szremkó Krisztina, Valkai Ágnes, Kisteleki Dóra. Kalapácsvetés: Pars Krisztián.

Ötödik helyezettjeink:
Férfi párbajtőr csapat: Imre Géza, Boczkó Gábor, Kovács Iván, Kulcsár Krisztián. Kötöttfogású bírkózás, 74 kg: Bácsi Péter. Egyéni tőr: Knapek Edina. Úszás, 200 méter mell: Gyurta Dániel. Férfi kajak négyes, 1000 méter: Beé István, Vereckei Ákos,
Sí­k Márton, Bozsik Gábor. Férfi kajak kettes, 1000 méter: Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor. Ökölvívás, 81 kg: Szellő Imre.

Hatodik helyezettjeink:
Légpuska: Sidi Péter. Úszás, 400 méter vegyes: Kis Gergő. Úszás, 4x200 méter gyorsváltó: Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Dara Eszter, Jakabos Zsuzsanna. Kajak egyes, 500 méter: Vereckei Ákos.

Szólj hozzá!

Holnaptól

2008.08.21. 18:43 Mac nekem

Egészen pontosan éjféltől itthon is megvásárolható lesz az iPhone 3G. Mindenki tudja, mindenhol ezt írják. Azt mégsem tudja senki pontosan mennyi érkezett az országba. Ha minden igaz, akkor saját kezemben is foghatok egyet holnap vagy legkésőbb hétfőn. Kíváncsi leszek rá élőben milyen. Valójában még sohasem láttam egy példányát sem, csupán felvételeken.

Létezik olyan, hogy az ember kiöregedik a PC-zésből? Közel harminc éves vagyok és egyre jobban unom (utálom?... utálom!). Mikor egy felkérés érkezik valamilyen feladat megoldására már-már rossz érzéssel nyomom meg a számítógép bekapcsoló gombját. Megvárom míg a Windows magához tér és elkezdem a munkát. Nem egy esetben jön a szinte már természetesnek mondható krakk. Ugye minden PC usernek megvan az az érzés, amikor tudván tudja, hogy senki nem nyúlt a gépéhez az mégis minden előjel nélkül önmagába zuhan? Akár hardver, akár szoftverhibával de búcsúzik a felhasználótól. Szeretem mikor a Windowsom új hardvert képes találni annak ellenére, hogy hónapok óta ugyanaz a változatlan konfiguráció. Félelmetes. Nem mellesleg kevés hatásosabb módja van a megőrülésnek, mint ilyesmiket tapasztalni.

A blog egyik célja, hogy olyan segítő szándékú embereket keressek akik hajlandóak valamilyen formában támogatni a Macre váltásomat. Ezért létrehoztam egy PayPal-os lehetőséget. Így aki anyagi formában tud vagy akar támogatni, akkor az az itt jobbra lévő DONATE feliratú gombra klikkelve megteheti kockázatmentesen. Bármekkora összegnek örülök és előre is köszönöm mindenkinek. A támogatásokhoz fűzött közleményeket, észrevételeket pedig a macnekem kukac gmail pont hu címre várom.

Szólj hozzá!

A pekingi Olimpia is Windowson fut

2008.08.19. 14:24 Mac nekem

Amelynek meg is lett az eredménye, hiszen a megnyitón gigászi méretű kék halál képernyő díszítette a Madárfészek stadion felső ívét (ahol a kínai fikcó zsinóron lógva rohant a lánggal). Az esetet több kép valamint a Gizmodo beszámolója is bizonyítja. Haláli. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az iPhone árakkal nem tévedett az informátor. Tegnap délelőtt felkerült a szolgáltató készülékkel és tarifákkal foglalkozó oldala, megkezdődött a hájp.

Jut eszembe: a korábban ígért meztelen csajokat (majdnem teljesen ruha nélkül) a szemfülesek már kiszúrhatták a linkek között.

Szólj hozzá!

Íme a hazai iPhone árak

2008.08.17. 21:01 Mac nekem

Utólagosan is köszönet angelday-nek amiért számomra ugyan ismeretlen forrásból, de közölte az érdeklődőkkel az iPhone hazai árait. Amit tudtunk eddig, hogy a T-Mobile fogja forgalmazni itthon. Lássuk a lényeget:

10000 Ft-os bruttó fix havidíjas csomag tartalma: 400 lebeszélhető perc, 2Gb adatforgalom, 200 sms, 2 éves hűségvállalás. A csomagban az iPhone 3G 8Gb 28000 Ft, a 16Gb-os 48000 Ft.

17000 Ft-os bruttó fix havidíjas csomag tartalma: 600 lebeszélhető perc, 4Gb adatforgalom, 400 sms, 2 év hűségvállalás. A csomagban az iPhone 3G 8Gb 990 Ft, a 16Gb-os 7000 Ft.

A független készülélárakról illetve esetleges feltöltőkártyás változatról nincs információ, de idővel elképzelhető, hogy lesz.

Pontosan két év alatt mennyit fizetünk ki?
10000 Ft-os csomag, 8Gb-os készülék: 268000 Ft,
10000 Ft-os csomag, 16Gb-os készülék: 288000 Ft,
17000 Ft-os csomag, 8Gb-os készülék: 408990 Ft,
17000 Ft-os csomag, 16Gb-os készülék: 415000 Ft.

Lehet gondolkodni kinek mi éri meg.

Szólj hozzá!

Elaludt a témobil?

2008.08.15. 21:54 Mac nekem

Valóban érdekes a helyzet. Azt jósoltam, hogy legkésőbb mára tisztában leszünk a hazai iPhone 3G árakkal azonban a T-Mobile az égvilágon semmit nem mozdult az ügyben. A közeli országok szolgáltatói azért igykeznek élni a reklámozás adta lehetőségekkel, de "a legnagyobb hazai mobilcég" csak ül a babérjain. Kicsit rossz előérzetem van, de reméljük az augusztus 22-es dátum nem fog kitolódni. Már létezik ugyan egy oldal de üres, mint Tompika feje.

Az innen-onnan összeszedett információk szerint (vagyis nem hivatalosan) a 8Gb-os modell ára 45-55.000 míg a 16Gb-osé 65-75.000 Ft körül fog mozogni. Nyilván az árra befolyással lehet, hogy milyen hűségcsomagot választunk mellé. Szóval találgatni tök fölösleges. Az Appleblog információi szerint mindösszesen 6000 darab készülék érkezik/érkezett az országba. Első körben legalábbis.

Megyek eszek egy pár szelet melegszendvicset. Erről az éjszakai zabálásról kellene leszokni.

 

Szólj hozzá!

Szép álom

2008.08.13. 15:38 Mac nekem

Hogyan néz ki a te asztalod?

1 komment

Kis szünet

2008.08.10. 22:57 Mac nekem

Keddig apró szünet, addig nem születik új írás. Befogtak fizikai munkára egy lakásfelújítási project keretében.  Ha végeztem, jövök...

Szólj hozzá!

Utómunka

2008.08.09. 22:30 Mac nekem

Azt szeretem a sportesemények fotózásában, hogy médiásként mindehez olyan közel lehetek. Nyilván ez nagy előny a képek elkészítéséhez, de emellett nagyszerű élmény is. Igen komoly adrenalinlöketet továbbít a szervezetem megfelelő pontjaiba az a tény, hogy mellettem egy E30-as csapódik kilinccsel előre a pályán 80-100 km/órás sebességgel. Az alábbi fotó egyébként éppen nem az én eredményem, ezt öcsém lőtte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amit én tettem vele az egy kis utómunka. Szénné lett élesítve és bizonyos dolgokat igyekeztem kiemelni. A színei is fel lettek húzva és így talán méginkább ott van a mondanivaló a képen. Az eredmény ez lett:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képekre klikkelve új ablakban kicsit nagyobb felbontásban is megtekinthetők. Nem is annyira véleményt várok, hiszen tudom van még mit fejlődnöm. Sokkal jobban érdekel az a dolog, hogy mennyivel másabb a képszerkesztő programok (elsősorban Photoshop) használata Mac-en a Windows ellenében. Elsősorban a használhatóságra, gyorsaságra gondolok. Nyilván maga a program ugyanaz.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása