HTML

Mikor a "Mac nekem" blogot létrehoztam az a cél vezérelt, hogy valahogyan én is csatlakozhassam a Mac userek táborához. Sajnos az anyagi lehetőségeim jelentősen korlátozottak így utolsó esélyként benneteket hívlak segítségül. Minden megoldás érdekel.

Project állása: 0,0 %

Ha gondolod PayPal-on keresztül is segíthetsz bármekkora összeggel. Klikkelj a "Donate" gombra.

KONTAKT

macnekem kukac gmail pont com

KOMMENTEK

Ismét van USB 2.0!

2008.09.30. 13:57 Mac nekem

Nem, nem találtam ki semmilyen zseniális műszaki megoldást. Az öcsém javaslatára délelőtt vettem egy PCI-os USB kártyát. Nagyon töpi kis cucc, 4 külső és egy belső slotot bocsájt rendelkezésre 2000 Ft ellenében.

Hazahoztam, beledobtam a PC-be és startoltam. Az XP gyakorlatilag azonnal felismerte és telepítette hozzá a drivereket. Remegő kézzel dugtam be az iPhone kábelének csatlakozóját. A telefon két másodperc múlva a már jól ismert (de oly régen hallott) csipogással jelezte, hogy köszöni jól van és minden rendben. Széles mosoly terült el az arcomon és bár kis frusztráció megmaradt azért sokkal nyugodtabb vagyok.

Indulok kajálni, addig meg had menjen a bekáp.

 

Szólj hozzá!

MacBook videó

2008.09.27. 20:16 Mac nekem

Mivel a MacBook említésre került, íme egy pár perces kis erőfitogtatás mozgókép formájában. Lenyűgöző. Egyben elnézést kérek azoktól akiknek ez mindennapos és megszokott, de nekem egyelőre még csak álom a Mac.

1 komment

No USB

2008.09.27. 20:07 Mac nekem

A PC-m most már a pendrive-jaimat sem látja, segítség. Komolyan mondom fogalmam nincs mi lehet vele. Holnap a legapróbb darabjaira zúzom szedem szét, megtakarítom majd összerakom. A csatlakozások ellenőrzésén már túl vagyok, ott nincs gond. Érdekes, hogy a webkamera még mindig tökéletes. Érthetetlen.

Ma 12 órát dolgoztam, zűrös egy nap volt, zsong a fejem. A múlt héten felmerült a lehetősége, hogy kaphatok egy MacBook-ot kedvezményes áron, részletre. Várom a további fejleményeket, hátha összejön. Nagyon szeretném már. :)

Szólj hozzá!

iPhone vs Kína

2008.09.26. 20:41 Mac nekem

Most olvastam: az a mobiltelefon szolgáltató, amely Kínában forgalmazná az iPhone-t arra kéri az Apple-t, hogy telefonját 3G és wifi nélkül szállítsa. Váááá! :)

A hírt az Appleblogon nézhetitek meg.

Szólj hozzá!

Nem látja a Windows az iPhone-t

2008.09.24. 15:37 Mac nekem

Úgy érzem mindent megtettem a Windows újrainstallálása után. Most egy fullra felupgradelt Windows XP Professional feszít a winchesteren. Az iPhone-nak azonban ez is kevésnek bizonyult. Sajnos továbbra sem ismeri fel a gépem. Nem csak az iTunes-ban nem látom, de ha bármelyik USB portra kötöm már a aksitöltés sem indul el. Az összes többi USB-s eszközömmel viszont nincs probléma. Tudja valaki a megoldást?

Gondoltam arra is, hogy a kábel romlott el, de más gépeken (konkrétan hármat is kipróbáltam) azonnal működött minden. Vagyis számomra érthetetlen az egész problémakör. Jók az USB portok, az XP látja is őket de amikor csatlakoztatom kb. 1 perc gondolkodás után "ismeretlen eszköz"-t ír ki bármelyikre is kötöm.

 

 

 

 

 

 

 

A "tulajdonságok" alatt pedig csak annyit látok, hogy az "Nincs illesztőprogram telepítve az eszközhöz.".

 

 

Hiába távolítom el, ugyanazt a Microsoft illesztőprogramot teszi vissza. Holott az Adobe Mobile Device-t látom futni a services.msc-ben.

 

Vegyek Mac-et, tudom...
Segítség!

Szólj hozzá!

Új hónap, új Windows

2008.09.19. 19:53 Mac nekem

Alig egy hónap telt el a PC-men lévő operációs rendszer telepítése óta. Akkor (ezidáig először és minden bizonnyal utóljára) egy Vista változat mellett döntöttem a sok XP reisntall után. A probléma nem oldódott meg, a gép elkezdte a szokásos hülyeségeit.

Most éppen azt játssza (a borzalmas belassulások mellett), hogy nem hajlandó felismerni semmilyen USB portra kötött eszközt. Az iPhone-t sem. Minden lehetséges mentőmegoldást kipróbáltam már és mégsem működik. Hajamra erősebben hat a gravitáció így a harmadik X hajnalán, de ha nem muszáj nem gyorsítom fel a folyamatot. Marad tehát a pozitív világszemlélet és a hétvégén ha lesz időm felteszek egy XP verziót.

Kár, hogy senki nem cserél egy az egyben Mac-et PC-re, pedig szívesen odaadnám. Persze megértek mindenkit, hogy ilyen hülyeségbe nem megy bele. Addig is várom az esetlegesen érkező támogatásokat.

Odakint meg esik. Tudom, hogy kicsit fura de én imádom.

Szólj hozzá!

Válts Macre

2008.09.18. 19:42 Mac nekem

Egészséges irigységgel szoktam olvasgatni a beszeljukmac.com oldalán a posztcímben szereplő rovatot. Mire minden történetet újra elolvastam elhatároztam, hogy egyszer majd én is elküldöm nekik a magam kis történetét. Bár az írásokból úgy tűnik, hogy a Macre váltás gyakorlatilag egyfajta egyedfejlődésnek tudható be én nem vagyok biztos benne, hogy az esetemben is így lesz. Persze eddig is Windowsos voltam és nem haltam bele. Azonban eláraszt az a temérdek pozitív információ (a PC-hez képest) amelyet ebből az irányból tapasztalok. A kíváncsiságom pedig egyre erősödik. (A pénzügyi helyzetem viszont sajnos stagnál.)

Egy kedves ismerősöm a héten vett egy MacBookot. Megbeszéltük, hogy találkozunk és megismerkedhetem a gépével kicsit. Az esemény előtt azonban még be kellett ugrania egy üzletbe, ahová a noteszgépet is magával vitte a hóna alá csapva. Amíg fizetett a pultra tette a gépet. Nem hiszitek el mi történt vele. (Nem lopták el, gondolom erre tippelnétek legtöbben.) Belépett a VPOP és lefoglalták. Nem csak azt, hanem az üzletből egy vagon cuccot. Hiába mondta a bolt tulajdonosa és a barátom is, hogy az nem oda tartozik kevés volt az egyenruhás uraknak. Vitték és kész, majd egyszer visszakapja.

Szólj hozzá!

Fakkdösit

2008.09.18. 19:18 Mac nekem

Annyira jót nevettem így muszáj megosztanom veletek amit ma találtam a Subbán. Aki esetleg nem olvasná azt a blogot, javaslom ezentúl kövesse figyelemmel. Fergeteges. Most pedig következzen a Subba kedvenc zeneszáma és annak rádiós változata. 

 

Szólj hozzá!

Hívás bontás

2008.09.16. 15:42 Mac nekem

Múlthét pénteken frissítettem az iPhone szoftverét 2.1-esre és vegyes tapasztalataim vannak. Sajnos nálam még mindig akadnak megbízhatósági hiányosságok noha jóval kevesebb, mint azelőtt. A Safari továbbra is visszadob időnként, mintha csak megnyomnám a Home gombot.

A legidegesítőbb problémának azonban mégis a következőt tartom: beszélgetés után amikor elveszem a fülemtől a készüléket a kijelző elsötétedik és nem tudom bontani a hívást. Ilyenkor megnyomom a Home gombot, hogy a kijelző bekapcsoljon és le tudjam nyomni de ez többnyire több másodpercig is eltart. Kivéve mikor elég gyors vagyok és még akkor tudok bontani mielőtt kikapcsol a kijelző.

Más is tapasztalt már hasonlót? Esetleg van valami megoldás a problémára?

Szólj hozzá!

Steve Jobs humora

2008.09.10. 20:19 Mac nekem

Bár a tegnapi esti keynote alkalmával láthattuk, hogy Steve Jobs barátunk nem néz ki túl sportosan, azért nincs ok aggodalomra. A humorérzéke mit sem változottt. Az esemény kezdetekor a korábbi halálhírével kapcsolatosan viccelődött.

"A halálommal kapcsolatos híradások erősen túlzóak."

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása